Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgakrém leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 szál újhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 szem burgonya
  • tejszín
  • só
  • bors
  • pár szelet toast kenyér
  • parmezán
  • húsleves alaplé (kockából is jó )

Elkészítése

A spárgát megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a spárgát és a felkockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés liszttel megszórjuk. Ezután felengedjük a húsleves alaplével, és közepes lángon 30 percig főzzük.

A megfőtt zöldségeket botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még egyszer felforraljuk.

A toastkenyeret megpirítjuk, majd még melegen megszórjuk parmezánnal. Amikor a sajt ráolvadt és a kenyér kihűlt, felkockázzuk.

A levest a sajtos kenyérkockákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargakrem-leves/