Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • spárga
  • apróra vágva
  • vöröshagyma
  • apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma apróra vágva
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0,5 liter zöldségleves alaplé
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

 A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a vajon, majd öntsük hozzájuk az alaplevet. A forrásban lévő alaplébe tegyük bele a spárgákat, és főzzük őket puhára – közben sózzunk, borsozzunk, ha szükséges, és adjuk hozzá a leveshez a szerecsendiót. Ha a spárgák megpuhultak, akkor adjuk a leveshez a tejszínt is, még egyszer forraljuk fel az ételt, majd turmixszoljuk le a levest.

A spárgakrémlevest friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockákkal igazán finom.

Ha bort választanának a spárgakrémleveshez, akkor egy igazán zöldséges ételekhez illő könnyű fehérbort, sauvignon blanc-t ajánlanék mellé.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargakremleves-2/