Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag fehér spárga
  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • kevés olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A fehér spárga kemény, fás részeit levágjuk. A fejeket félretesszük, az majd a levesbe kell.

A levágott szárrészt meghámozzuk. A fás szárat és a héjat felöntjük a vízzel és megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és a levet félretesszük, ez lesz a leves alapleve.

A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. A hagymára rátesszük a spárga fejeket és a megtiszított szárat, felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor tumixszal vagy botmixerrel pürésítsd és szűrd át, majd ízesítsd sóval és borssal és keverd el a tejszínnel, majd melegítsd össze.

A zöld spárgák végeit letörjük és kidobjuk. A zsenge részeit félretesszük. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a zöld spárga zsenge részeit és levesbetétként tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargakremleves-6/