A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.