Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgakrémleves baconchipssel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 közepes burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 2 db húsleveskocka
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • lestyán (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

Tálaláshoz

  • 8 szelet bacon

Elkészítése

A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargakremleves-baconchipssel/