Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • tej

Elkészítése

A spárgát felszeljük 2-3 cm-es darabokra, majd feltesszük mannyi vízben főzni, ami ellepi. Ha felforr adunk hozzá 1 ek zöldségkeveréket. Ha a spárga megfőtt a csúcsokat kiszedjük, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, frissen passzírozott fokhagymát adunk hozzá. A tejből és a lisztből habarást készítünk, amit a leveshez adunk. Megvárjuk míg felforr és levesszük a tűzről. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A spárga csúcsokkal tálaljuk.A receptet küldte: Braunstein Barbara

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargakremleves/