Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg spárga
  • 1 db kockacukor
  • 1,2 liter alaplé
  • 3 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejföl (vagy tejszín )
  • 1 db tojássárgája
  • só

Elkészítése

A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát a cukorral és sóval ízesített csontlében, vagy az aprólékkal együtt, vízben puhára főzzük, és a vajból meg a lisztből készített világos rántással besűrítjük.

Tálaláskor beleöntjük a tojássárgájával simára kevert habtejszínt vagy tejfölt. (Főzhetünk bele még apróra szaggatott galuskát is.)

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargaleves-2/