Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 síp fehér spárga
- 1 köteg spárga vége és héja
- 1 krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 2 újhagyma zöldje nélkül
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 köteg petrezselyem
- 1 ek vaj
- 1 marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 6 dl spárga főzőlé
Elkészítése:
A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.
A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket (a borsó kivételével). Együtt dinsztelem, majd ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.
Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.
[box style=”info”]Lassan vége a spárga szezonnak. Mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.[/box]

