Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgaleves zöldségesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 síp fehér spárga
  • 1 köteg spárga vége és héja
  • 1 krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2 újhagyma zöldje nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 köteg petrezselyem
  • 1 ek vaj
  • 1 marhahúsleves kocka
  • só
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl spárga főzőlé


Elkészítése:

A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.

A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket (a borsó kivételével). Együtt dinsztelem, majd ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.

Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.

[box style=”info”]Lassan vége a spárga szezonnak. Mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/spargaleves-zoldsegesen/