Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Sült alma krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Leveshez: 6 közepes alma 1 tk őrölt fahéj 1 vanília rúd kikapart magja (esetleg Bourbon vaníliás cukor) Cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek) 1 csipet só 2 dl sűrű tejszín Levesbetéthez: 3 dl tej 1 csipet só 3 púpos ek búzadara 2-3 ek cukor Elkészítése: Először a sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat negyedeljük, magházukat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 6 közepes alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 vanília rúd kikapart magja (esetleg Bourbon vaníliás cukor)
  • Cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek)
  • 1 csipet só
  • 2 dl sűrű tejszín

Levesbetéthez:

  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 3 púpos ek búzadara
  • 2-3 ek cukor


Elkészítése:

Először a sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet sütjük.

Hagyjuk hűlni.

Közben egy tálban a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a búzadarát, sót, cukrot és sűrűre főzzük.Négy kisebb formába töltjük és kihűtjük.

Az almák húsát kikaparjuk a héjából, egy kisebb fazékba rakjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, akkor merülő mixerrel pépesítjük, és a tejszínnel krémesítjük.

Ha túl sűrűnek véljük, tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.

Langyosan, a formából kiborított tejbegrízzel kínáljuk.

[box style=”info”]Karácsonykor a nehezebb főételek ellensúlyozásképpen általában valamilyen könnyű, egyszerű levessel készülök, mint például ez az almaleves, amihez a gyümölcs először puhára sült a sütőben. Remekül kiegészíti ez a rendhagyó levesbetét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni hozzá, de most már csak ezzel kínálom, annyira megszerettük. Gyorsan tálalható, előre megfőzhető, és a vanília, a fahéj igazi karácsonyi hangulatot teremt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is