Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült céklaleves pirított dióval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg cékla
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint rozmaring
  • só
  • 2 darab leveskocka
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1,5 evőkanál almaecet

Tetejére

  • 1 marék vágott, pirított dió

Elkészítése

A céklát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. A fűszereket rászórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben megsütjük.

A megtisztított és felaprított hagymákat olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a megsült céklát hozzáadjuk. Átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat, sózzuk és teljesen puhára főzzük.

A megfőtt levest pürésítjük és még öntünk hozzá vizet, végül a joghurttal behabarjuk.

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor pirított dióval, ízlés szerint almaecettel ízesítve kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sult-ceklaleves-piritott-dioval/