Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült zöldség leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej lilahagyma (apóra szeletelve )
  • 2 gerezd fokhagyma (egészben)
  • 50 dkg paradicsom (apróra szeletelt)
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 2 db sárgarépa (megpucolva, felszeletelve)
  • kevés csípős paprikakrém
  • rozmaring
  • koriander
  • olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,25 db citrom leve
  • só
  • bors

Elkészítése

Tegyük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a répát, rozmaringot egy tepsibe, és locsoljuk meg olíva olajjal. A zöldségeket bátran forgassuk meg az olajban, hogy mindenhol érje őket. Tegyük be a zöldségeket az előmelegített sütőbe egy 20-25 percre, miközben néha megmozgatjuk őket.

Ezt követően vegyük ki a zöldségeket a tepsiből, amennyire tudjuk csepegtessük le róluk az olajat, és tegyük be őket egy turmixgépbe. Turmixszoljuk le a zöldségeket, miközben hozzájuk adjuk a paradicsompürét, a koriandert, a cukrot, a citromlevet, a sót és a borsot. A turmixolás legvégén még adjunk 2 dl vizet a zöldségekhez.

A sült zöldséglevest öntsük egy lábasba, forraljuk fel, és kész is vagyunk.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/sult-zoldseg-leves/