Elkészítése
A sütőtököt, a burgonyát, a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékban felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket (só, fehér bors, kakukkfű, zsálya), majd lefedve puhára főzzük.
Amikor minden megpuhult, botmixerrel simára pépesítjük. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, és ha szükséges, további alaplével hígítjuk a kívánt állag eléréséig. Egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Forrón tálaljuk, fokhagymás-pirított zsemlekockával megszórva.
Tipp
A levest gazdagíthatjuk kevés reszelt gyömbérrel vagy narancshéjjal, így még frissebb, üdébb ízt kap. Ha tartalmasabb fogásra vágyunk, pirított tökmaggal és tökmagolajjal is kínálhatjuk.
