Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőtök krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg sütőtök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 darab burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db zsályalevél
  • só
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • szerecsendió

Elkészítése

A sütőtököt, a burgonyát, a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékban felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket (só, fehér bors, kakukkfű, zsálya), majd lefedve puhára főzzük.

Amikor minden megpuhult, botmixerrel simára pépesítjük. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, és ha szükséges, további alaplével hígítjuk a kívánt állag eléréséig. Egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Forrón tálaljuk, fokhagymás-pirított zsemlekockával megszórva.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk kevés reszelt gyömbérrel vagy narancshéjjal, így még frissebb, üdébb ízt kap. Ha tartalmasabb fogásra vágyunk, pirított tökmaggal és tökmagolajjal is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sutotok-kremleves-4/