Hozzávalók:
- 1 fél sütőtök (kb 1 kg)
- 1 alma
- 1 púpozott evőkanál liszt
- tej /nem mértem,csak öntöttem rá,hogy jól ellepje/
- mézes süteménykeverék ízlés szerint jól megszórtam
- 3 evőkanál kristálycukor
- fahéj ízlés szerint a tetejére
- tejszínhab
Elkészítése:
Életem első sütőtök krémlevese. Én az édes változatával próbálkoztam meg. Kezdődött úgy,hogy vettem egy fél sütőtököt a szomszéd zöldségesben.
Megmostam, megpucoltam, majd kockára vágtam. A következő lépés volt, hogy 3 evőkanál cukrot raktam a lábasba és karamellizáltam.
Ezt követően hozzáadtam a sütőtököt, a kockára vágott almát és folyamatos kevergetés mellett puhára pároltam, közben megszórtam a mézes sütemény keverékkel /szegfűszeg, koriander, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg/.
Amikor puha lett 1 púpozott evőkanál lisztet szórtam rá, összekevertem és tejjel felöntöttem, annyival,hogy ellepje. Felforraltam a tejjel és ezután jött a botmixer. Tálalásnál tejszínhabot nyomtam hozzá és megszórtam fahéjjal.