Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal egy melengető, selymes leves, amely ideális őszi-téli napokra. A burgonya krémessé teszi, a tejszín lágyítja az ízét, a pirított tökmag pedig roppanós kiegészítőként kerül a tetejére. Egyszerűen elkészíthető és a család minden tagja számára ízletes fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőtököt, a burgonyát és az újhagymát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzni kezdjük, közben sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval ízesítjük.

Amikor a burgonya megpuhult, a felesleges főzőlevet lemerjük (később szükség esetén visszaönthetjük), majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezután főzőtejszínnel felöntjük, egyszer felforraljuk, és a leves elkészült.

Tálaláskor pirított tökmagot szórunk a tetejére. Köretként kínálhatunk mellé pitát, amelyet előzőleg serpenyőben vagy sütőben ropogósra pirítunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is