Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 15 dkg burgonya
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, majd 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
A felforrósított olajon megdinszetljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor a hagyma üveges lesz, akkor hozzáadjuk a tököt és a burgonyát.
Felöntjük vízzel, hogy épp ellepje, majd ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd puhára főzzük.
Aikor minden puhára főtt, akkor turmixban vagy botmixerrel pépesítjük.
Én most ropogósra pirított baconnel tálaltam.
[box style=”info”]A levesre pirított tökmagot, pirított napraforgó magot is lehet tenni.[/box]

