Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sváb bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg szárazbab
  • 1 db füstölt sertés köröm
  • 1 db füstölt sertés nyúlja
  • pár db sertés orja csont
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma

Leves betét

  • 30 dkg széles metélt
  • 1 fej vöröshagyma
  • tejföl
Sváb bableves kép

Elkészítése

Babot tetszés szerint,/ki mennyire szereti/ este beáztatom hideg vízbe.

A körmöt és az orját felteszem főni egy kevés delikáttal, szemes borssal, babérlevéllel és a megpucolt zöldségekkel.

Amikor félig megfőtt a benne levő hús, hozzáadom a pácolt nyúlját és tovább főzöm.

Közben felteszem a babot is főni egy kevés delikáttal és egy pár babérlevéllel.

Amikor megfőtt a hús és a bab akkor összeöntöm.

Kiveszem a zöldségeket és botmixerrel összetöröm, egy csapott evőkanál őrölt piros paprikával összekeverem és beleöntöm a levesbe, pár percig összeforralom.

Tálalás: Tányérba szedem a levest, tejfölt teszek rá, majd megszórom hagyma csíkokkal és kifőtt tésztával.

Finom és laktató. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!

https://receptneked.wps.hu/levesek/svab-bableves/