Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Szabadtéri bogrács gulyás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst először vízbe áztatjuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk és szintén kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és megmossuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk, míg a hagymát félretesszük, később egészben tesszük az ételbe. A húst kevés zsíron megdinszteljük, majd levesszük a bográcsot a tűzről, és hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.08.

Hozzávalók

Csipetkéhez

Elkészítése

A húst először vízbe áztatjuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk és szintén kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és megmossuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk, míg a hagymát félretesszük, később egészben tesszük az ételbe.

A húst kevés zsíron megdinszteljük, majd levesszük a bográcsot a tűzről, és hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, majd kicsit összekeverjük. Ezután kerül rá a paradicsom, őrölt paprika, őrölt bors, só és ivóvíz. Lassú mozdulatokkal még egyszer átkeverjük az alját fakanállal, majd visszatesszük főni. Lassú tűzön főzzük, ajánlott akácfát használni, mert ettől egészen különleges ízt kap az étel. A zöldségeket és fűszereket mindenki saját ízlése szerint szabhatja meg.

A csipetkéhez annyi lisztet használunk, amennyit egy tojás felvesz. A tésztát jó keményre összedolgozzuk egy csipet sóval. Csipkedés közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. A csipetkét külön edénybe félretesszük, és amikor az ételünk már puhára főtt, az utolsó pár percre hozzáadjuk. Amikor a csipetke feljön a leves tetejére, biztosak lehetünk benne, hogy az ételünk elkészült.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is