Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szabadtéri bogrács gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéshús
  • 1,5 kg új burgonya
  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • só
  • zsír

Csipetkéhez

  • tojás
  • liszt

Elkészítése

A húst először vízbe áztatjuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk és szintén kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és megmossuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk, míg a hagymát félretesszük, később egészben tesszük az ételbe.

A húst kevés zsíron megdinszteljük, majd levesszük a bográcsot a tűzről, és hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, majd kicsit összekeverjük. Ezután kerül rá a paradicsom, őrölt paprika, őrölt bors, só és ivóvíz. Lassú mozdulatokkal még egyszer átkeverjük az alját fakanállal, majd visszatesszük főni. Lassú tűzön főzzük, ajánlott akácfát használni, mert ettől egészen különleges ízt kap az étel. A zöldségeket és fűszereket mindenki saját ízlése szerint szabhatja meg.

A csipetkéhez annyi lisztet használunk, amennyit egy tojás felvesz. A tésztát jó keményre összedolgozzuk egy csipet sóval. Csipkedés közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. A csipetkét külön edénybe félretesszük, és amikor az ételünk már puhára főtt, az utolsó pár percre hozzáadjuk. Amikor a csipetke feljön a leves tetejére, biztosak lehetünk benne, hogy az ételünk elkészült.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szabadteri-bogracs-gulyas/