Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szabógallérleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 darab csiperke gomba
  • metélőhagyma
  • zellerzöld
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítése

A tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk vékonyra (én a kész tésztának csak 1/3-át használtam fel, a másik részéből ravioli készült).

Egy evőkanál olajon és a vajon megdinszteljük az apróra hagymát, meghintjük a petrezselyemzölddel, frissen őrölt borssal, sóval és az apróra felaprított gombát is hozzáadjuk. Együtt pirítjuk, majd meghintjük fűszerpaprikával.

A tésztára rákenjük a gombás masszát, szorosan feltekerjük és háromszög alakban felvágjuk.

1 liter zöldségalaplevet felforralunk, beletesszük a reszelt zöldségeket (lehet vágni is, ha úgy szeretjük) és a tésztát, majd készre főzzük.

Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyemzölddel, zellerzölddel és metélőhagymával. Megkóstoljuk és ha szükség, akkor ízesítjük még.

Forrón kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szabogallerleves/