Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegedi halászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 darab cseresznyepaprika
  • 5 dkg fűszerpaprika
  • 2 teáskanál adalékmentes só
  • erős Pista ízlés szerint

Elkészítése

A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.

A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a cseresznyepaprikát és legalább 2 órán keresztül főzzük.

Szitán vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr. Ha eloldódott, akkor beletesszük a kockára vágott, filézett haldarabokat, amit előzőleg besóztunk és további 25 percig főzzük.

Ízlés szerint sózzuk. Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szegedi-halaszle-2/