Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegedi halászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg)
  • halbelsőség (ikra, tej)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál szegedi pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • cseresznyepaprika
  • só (ízlés szerint)

Elkészítése

Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk.Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük.Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk.Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk.Máris elkészült a sűrű, tartalmas hal-alaplé!Elővesszük a sózott, előre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez.A halfilét mélyen, egészen a bőrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek.Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje.Lassú tűzön további 30 percig főzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk!Mielőtt levennénk a tűzről, az ikrát és a tejet is belefőzzük a hallébe.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szegedi-halaszle/