Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg kolbász
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 3 db babérlevél
- 1 kk majoránna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 l víz
Elkészítése:
Apróra vágott hagymát 2 ek olajon üvegesre sütjük.
Hozzáadjuk a már előző este beáztatott babot, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, beletesszük a babérleveleket és a fűszereket.
Amikor a bab már félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felkarikázott kolbászt.
3 ek olajon a lisztet megfuttatjuk, belekeverjük a fűszerpaprikát,tejjel felengedjük és beleöntjük a levesbe.
Pár percig még főzzük és tálaljuk.


