Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegfűgombás-zöldségleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag finomfőzelék alap
  • 1,5 marék szegfűgomba
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 2 db zellerzöld
  • 4 db karalábé levél
  • 1 db zöldhagyma
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 2 evőkanál eperlevél tészta (tészta)

Elkészítése

A szegfűgombát több vízben alaposan megmossuk, hogy eltávolítsuk róla az esetleges szennyeződéseket. A petrezselyemlevelet, a zellerlevelet, a karalábéleveleket és a zsenge hagymaszárat finomra vágjuk.

Egy fazékban a finomfőzelék-alapot forrásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségleveskockát. Amikor a leves újra felforr, beletesszük a szegfűgombát és az aprított zöldeket. Néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Az utolsó percekben hozzáadjuk az eperlevél tésztát, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük.

Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel megszórva.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szegfugombas-zoldsegleves/