Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székelygulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt kolbász (karikákra vágva)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 konzerv savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítése

A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel. Ezt követően hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított paradicsomot, paprikát, a levétől lecsepegtetett káposztát, valamint a kolbászkarikákat. Kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel és vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük, és még néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a maradék tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szekelygulyas/