Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szerb leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál zsiradék
  • só
  • bors
  • citromlé
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A felolvasztott zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott húst. Ráöntünk másfél liter vizet, lefedjük és lassú tűzön egy órán át főzzük.

Azután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott póréhagymát, sárgarépát, nagyon apróra vágott hagymát és belerakjuk a megmosott rizst.

Beleöntünk egy kevéske vizet, éppen csak annyit, amivel pótuljuk a vizet ami elfőtt. További fél órán át főzzük.

Egy villa résein át belecsorgatjuk a felvert tojásokat, de ekkor már a fazekat levettük a tűzről.

Ekkor adjuk hozzá a tejfölt és citromlével állítjuk be a végleges ízt.

Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/szerb-leves/