Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Szerecsendiós sárgaborsó krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó 3 dkg füstölt szalonna 1 kis darab füstölt szalonna bőrke, vagy füstölt hús 1 közepes burgonya 1 közepes fej vöröshagyma 2 babérlevél 3 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt kömény só fehér bors frissen reszelt szerecsendió 1,2 l víz, vagy alaplé 2-3 szelet sokmagvas rozskenyér 10 dkg sajt Elkészítése: A sárgaborsót kiválogatjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis darab füstölt szalonna bőrke, vagy füstölt hús
  • 1 közepes burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • fehér bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1,2 l víz, vagy alaplé
  • 2-3 szelet sokmagvas rozskenyér
  • 10 dkg sajt


Elkészítése:

A sárgaborsót kiválogatjuk, átmossuk, majd bő, hideg vízben áztatjuk minimum 4 órán át.

A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütve a zsírját eltávolítjuk a fazékból. A hátramaradt zsírján megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a sárgaborsót, felöntjük vízzel, vagy alaplével. Beletesszük a babért, megsózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, a köményt és egy darabka füstölt szalonna bőrkét, vagy füstölt húst. Fedő alatt puhára főzzük.

Mielőtt még teljesen megpuhulna a borsó, előtte még hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, és a fokhagymát is beletörjük.

Mikor kellően megpuhult a borsó és a burgonya is, kivesszük a babérleveleket, a füstöltet, és az egészet botmixerrel pépesítjük. Ha valaki szereti, adhat hozzá egy kevés tejszínt, vagy tejfölt.

A kenyérszeleteket keskeny csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben, vagy grill alatt megpirítjuk őket. A leves tálalásakor a sajtos kenyérrudakat mellétesszük, a leves tetejére szerecsendiót reszelünk.

[box style=”info”]A sajtos kenyérrudakat is ízesíthetjük szerecsendióval.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is