Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szlovák húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárnytő
  • 1 csokor sárgarépa (4-5 db)
  • 1 csokor fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 karalábé
  • 4 babérlevél
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 ek lestyán
  • só
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 csomag csigatészta


Elkészítése:

A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis ideig együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a lestyánt és az összeaprított petrezselyemzöldet.

Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest főzni szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal. Főzzük. Mikor már majdnem kész, belenyomjuk a citrom levét és fél citromot hozzáadunk. 15 percig főzzük.

A végén a kifőzött csigatésztával és a tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá. 🙂
[box style=”info”]A csigatésztát bele is főzhetjük a levesbe, csak vigyázzunk ne sokat rakjunk bele, mert beszívja a levet.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/szlovak-husleves/