Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlős alma leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db piros alma
  • 1 db kis fürt kékszőlő
  • 1 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál habtejszín
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • kis darab fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál vaníliaízű pudingpor
  • 1 teáskanál eritrit (kimaradhat)
  • csipet só

Elkészítése

Egy kis fazékban vizet forralunk (nálam kb 6 dl), beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget.

Megpucoljuk az almát, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk néhány csepp citromlével, majd beledobjuk a levesbe, csipet sót adunk hozzá.

2-3 perc főzés után beleszemezzük a szőlőt.

Ameddig az alma fő, addig a pudingport és az eritrititet simára kavarjuk a joghurttal, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ahogy a szőlőt beletesszük rögtön kimertünk egy evőkanál levest és ezzel hígítjuk a habarást, majd beleöntjük a levesbe és jól elkeverjük. Ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.

Hidegen és melegen is finom és csak 10 perc munka van vele.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/szolos-alma-leves/