Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Tarhonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tarhonyaleves igazi magyaros, tartalmas leves, amely egyszerre laktató és ízletes. A füstölt szalonna, a friss zöldségek és a pirított tarhonya együtt gazdag ízvilágot adnak, így tökéletes választás egy kiadós ebédhez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap elkészítése

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, majd egy fazékban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a felkockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, burgonyát és karalábét.

Főzés

A zöldségeket megszórjuk a pirospaprikával, alaposan átkeverjük, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Közben a tarhonyát sütőben vagy serpenyőben szárazon előpirítjuk, hogy szép aranybarna színt kapjon.

Tarhonya hozzáadása

Amikor a leves felforrt, beletesszük a pirított tarhonyát, és addig főzzük, amíg minden zöldség és a tarhonya is megpuhul. Végül sóval ízesítjük, majd apróra vágott petrezselyemzölddel, friss paprikával és paradicsommal tesszük még ízletesebbé.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, egy kevés csípős paprikát vagy füstölt kolbászt is adhatunk a leveshez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is