Alap elkészítése
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, majd egy fazékban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a felkockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, burgonyát és karalábét.
Főzés
A zöldségeket megszórjuk a pirospaprikával, alaposan átkeverjük, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Közben a tarhonyát sütőben vagy serpenyőben szárazon előpirítjuk, hogy szép aranybarna színt kapjon.
Tarhonya hozzáadása
Amikor a leves felforrt, beletesszük a pirított tarhonyát, és addig főzzük, amíg minden zöldség és a tarhonya is megpuhul. Végül sóval ízesítjük, majd apróra vágott petrezselyemzölddel, friss paprikával és paradicsommal tesszük még ízletesebbé.
Tipp
Ha gazdagabb ízt szeretnénk, egy kevés csípős paprikát vagy füstölt kolbászt is adhatunk a leveshez.