Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarhonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg tarhonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 kiskanálnyi pirospaprika
  • só

Elkészítése

A nagyon apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát az olajon megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 liter forró vízzel felengedjük. Belerakjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, a tarhonyát, és sóval vagy leveskockával ízesítjük.

Fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a tarhonya meg a burgonya meg nem puhult.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarhonyaleves/