Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 7 dkg tarhonya
- 1 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk csemege paprikakrém
- 1 púpos ek liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és jól átkeverjük.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
Hagyjuk felfőni, megkóstoljuk, és ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt.
Amint megfőtt a tészta és a karfiol, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
[box style=”info”]A vasárnapi ebéd most nem húslevessel kezdődött, hanem egy roppant könnyű karfiollevessel, amibe került egy kevés tarhonya is.
Nagyon egyszerű, hamar elkészíthető fogás.[/box]

