Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarkabableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 teáskanál petrezselyemlevél
  • szárított lestyán
  • 1 liter füstölt sonkalé (vagy valami füstölt hús, ne legyen lehetőleg zsíros)
  • 1 teáskanál ecet
  • só
  • 1 evőkanál (zab)liszt
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítése

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap feltesszük főni. Amikor felforr, akkor az első főzőlevet leöntjük és felöntjük a sonkalével és újra elkezdjük főzni.

Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk megtisztított és darabokra vágott zöldséget, hagymát és szárított zöldfűszereket.

Amikor megpuhult a bab, akkor egy serpenyőben rántást készítünk. Az olajhoz hozzáadjuk a lisztet és egy kicsit pirítjuk, majd rátesszük a pirospaprikát, összekeverjük és felengedjük hideg vízzel, közben kavargatjuk. Amikor felforr, akkor beleöntjük a levesünkbe.

A végén hozzáadjuk az ecetet, felforraljuk és lehet tálalni.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkabableves/