Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Tárkonyos bárányleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. 0,5 kg csontos bárányhús 1 hagyma 1 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 kisebb paradicsom 1 szelet paprika bors só 1 dl tejföl 1 dl zsírszegény főzőtejszín 1 ek liszt ecetes tárkonylevél zöld tárkony 2–3 burgonya 1 dl rizs Elkészítése: A bárányhúst alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, a keletkezett habot leszedjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
birosari
Beküldte: 2015.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 0,5 kg csontos bárányhús
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • ecetes tárkonylevél
  • zöld tárkony
  • 2–3 burgonya
  • 1 dl rizs

Elkészítése:

A bárányhúst alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, a keletkezett habot leszedjük, majd beletesszük a hosszába vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.

Sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük tovább. Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a megmosott rizst és a felkockázott burgonyát.

Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket. Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük. Egy merőkanál forró levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés), és folytonos keverés mellett beleöntjük a levesünkbe, és újraforrásig főzzük.

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is