Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos burgonya leves virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 1 szál sárgarépa
  • 150 g kefir
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 pár virsli
  • só
  • bors

Elkészítése

A finomra vágott hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon, majd rátesszük a meghámozott és kockára vágott burgonyát, a meghámozott és karikázott sárgarépát, tárkonyt, sót és borsot ízlés szerint.

1,5 l vízzel felöntjük és lefedve főzzük.

Mikor a burgonya már puha, akkor a kefirt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk, majd jól összeforraljuk. A karikára vágott virslit is hozzáadjuk és főzzük még 5 percig.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-burgonya-leves-virslivel/