Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál tárkony
  • 450 g tejföl
  • 2 db tojás
  • finomliszt (amennyit a tojás felvesz)
  • 1 csokor kapor
  • só
  • bors
  • 1 db citrom

Elkészítése

Először olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát és hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni. Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. A levest ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és tárkonnyal.

Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk. Két tojásból, lisztből, a felaprított kaporból és egy csipet sóból tésztát gyúrunk, amelyből apró csipetkéket formálunk. Ezeket a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és további 10 percig főzzük, amíg a csipetkék megfőnek.

Végül a tejfölt elkeverjük 2 evőkanál liszttel, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez, hogy sűrűbb, krémesebb állagot kapjon. A levest forraljuk még egy rövid ideig, majd tálaláskor citromkarikákkal díszítjük, ami friss, savanykás ízt ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-burgonyaleves-2/