Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Tárkonyos burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 közepes vöröshagyma 1 kávéskanál őrölt babérlevél 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 ek tárkony (frissen szedett) 3 ek napraforgó olaj 2 közepes sárgarépa 2 kávéskanál só 1 késhegynyi frissen őrölt bors 1 dl tejföl 5 dl zöldség alaplé 1 teáskanál tárkonyecet 5 dl víz A galuskához 1 db tojás 3 csapott ek finomliszt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 ek tárkony (frissen szedett)
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 5 dl víz

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só


Elkészítése

Az elkészítése:

A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és babérral, majd a zöldségalaplével felöntjük. A friss tárkonyt felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

Ha majdnem kész a leves, akkor pótoljuk vízzel a tömegét, és az egy tojásból galuskát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk.

Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főzőlével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.

Forrón tálaljuk.

A galuskához:

A tojást a vízzel, csipet sóval összekeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is