Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos citromos pulyka leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamell filé (esetleg csirkemell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 2 dkg vaj (vagy kevés olaj)
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 db citrom leve
  • só
  • bors
  • 1 db húsleveskocka

Elkészítése

A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykahúst, és kicsit átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a tárkonyt és a húsleveskockát, majd az egészet puhára főzzük.

A főzőtejszínben elkeverjük a lisztet, és a keveréket a leveshez öntjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, hogy a leves szépen besűrűsödjön. Tálaláskor ízlés szerint citromlével ízesítjük.

Gyors, egyszerű és pénztárcabarát leves. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-citromos-pulyka-leves/