Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Tárkonyos csirkeragu leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 350 g csirkemell filé 3 ek olaj 1 fej hagyma 2 sárgarépa 1⁄2 fej karalábé 3 zellerszár (vagy kisebb zeller) 1 ek tárkony (szárított) 1 ek petrezselyemzöld (szárított) 3 leveskocka (vagy alaplé) 300 g zöldborsó 300 ml főzőtejszín Elkészítése: A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.01.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 350 g csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1⁄2 fej karalábé
  • 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
  • 1 ek tárkony (szárított)
  • 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
  • 3 leveskocka (vagy alaplé)
  • 300 g zöldborsó
  • 300 ml főzőtejszín


Elkészítése:

A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedekre felvágott karalábét és az összekötözött zellerszárat. Meghintjük a tárkonnyal és a petrezselyemzölddel, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és belemorzsoljuk a leveskockákat. Fedő alatt alacsony lángon addig főzzük míg minden zöldség megfő. (Most kivesszük a levesből a zellerszárat és aki akarja a megfőtt karalábét is.)

Ezután a levesbe rakjuk a borsót és még további 5 percet forraljuk alacsony lángon. Végül hozzáadjuk a főzőtejszínt, kevés tárkonyt morzsolunk rá és felforraljuk. Forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is