Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos csirkeragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 fej karalábé
  • 0,5 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg gomba
  • 0,5 citrom leve
  • tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 liter víz

Elkészítése

Leves:

A megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Ez adja a leves alapízét. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, valamint a kockázott karalábét és zellert. Ezután hozzáadjuk a borsót és a szeletelt gombát. Felöntjük a vízzel, majd közepes lángon kb 30 percig főzzük, amíg minden megpuhul.

Habarás:

A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel. Lassan a leveshez adjuk folyamatos keverés mellett, hogy elkerüljük a csomósodást. Sóval, borssal és a friss vagy szárított tárkonnyal ízesítjük.

A levest még egyszer összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Tálalás:

Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és kevés frissen facsart citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Ha szeretnéd tartalmasabbá tenni, adhatod galuskával vagy csipetkével is. A tárkony ízét fokozhatod, ha kevés tárkonyecettel is meglocsolod a levest a tálalás előtt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-csirkeragu-leves-5/