Leves:
A megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Ez adja a leves alapízét. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, valamint a kockázott karalábét és zellert. Ezután hozzáadjuk a borsót és a szeletelt gombát. Felöntjük a vízzel, majd közepes lángon kb 30 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
Habarás:
A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel. Lassan a leveshez adjuk folyamatos keverés mellett, hogy elkerüljük a csomósodást. Sóval, borssal és a friss vagy szárított tárkonnyal ízesítjük.
A levest még egyszer összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tálalás:
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és kevés frissen facsart citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Ha szeretnéd tartalmasabbá tenni, adhatod galuskával vagy csipetkével is. A tárkony ízét fokozhatod, ha kevés tárkonyecettel is meglocsolod a levest a tálalás előtt.