Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos csirkeragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 35 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg borsó
  • 10 dkg kukorica
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 2 dl habtejszín
  • tárkony

Elkészítése

Pici olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, zellert, gombát. A cukorborsót és kukoricát is hozzáadjuk. Megfűszerezzük : só, pici őrölt bors, kávéskanálnyi vegeta. Főzzük. Ha a hús már puha, teszünk bele 2 evőkanálnyi tárkonyecetet és egy kávéskanálnyi szárított tárkonyt. Megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, majd hozzáöntjük a habtejszínt. Felfőzzük és készen van a finom leves. Jó étvágyat hozzá.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-csirkeragu-leves/