Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos csirkeraguleves gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 szem burgonya
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 db répa
  • 30 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • tárkony
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1-2 evőkanál citromlé

Elkészítése

A vöröshagymát, csirkemellet, burgonyát, répákat és gombát alaposan megmossuk és egyforma darabokra vágjuk. Egy lábosban kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet, majd amikor kifehéredett, beletesszük a burgonyát, répát és gombát is.

Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje az alapanyagokat, és közepes lángon addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben a tejfölt simára keverjük a citromlével, majd a forró levesből merünk hozzá egy keveset, hogy felmelegítsük. Ezután folyamatos keverés mellett visszaöntjük a levesbe, és jól elkeverjük, hogy szép sima állagot kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-csirkeraguleves-gombaval/