Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos csorba leves húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • vegeta
  • fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
  • 10 dkg rizs
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Leveshez

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej karalábé
  • ízlés szerint zeller is mehet bele
  • só
  • bors
  • friss vagy szárított táskony

Habaráshoz

  • 200 ml tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 citrom leve
  • kevés víz

Elkészítése

A meghámozott zöldségeket egyforma kockára vágom. Egy nagyobb edényben kacsazsírt vagy más zsiradékot hevítek és a zöldségeket együtt pirítom benne. Hozzáadom a fűszereket is.

Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm.

Közben előkészítem a húsgolyókat is. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem majd hozzáadom a rizst is (nem kell külön megfőzni).

A gombócokat ezután a levesbe teszem és együtt főzöm tovább. Mikor a zöldségek és a hús is megfőttek, készítek egy habarást, amit a leveshez adok.

Ízlés szerint még fűszerezem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-csorba-leves-husgomboccal/