Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos gomba krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba (csiperke)
  • 5 g vargánya (ízlés szerint, de a szárított fajtát egy órával előbb nem árt kis vízbe áztatni)
  • 1 fej hagyma
  • 1 szem krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db leveskocka
  • 1 liter víz
  • só
  • bors
  • 2 teáskanál tárkony
  • késhegynyi szerecsendió
Tárkonyos gombaleves kép

Elkészítése

A hagymát, fokhagymát, a krumplit és a gombát apróra kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk az olajon. A fokhagymát, a krumplit és a gombát is rádobjuk és kicsit megsózva azt is puhára pároljuk, meghintjük a liszttel és a tárkonnyal, majd jól elkeverjük. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, szerecsendióval, borssal, esetleg még egy kevés sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk. Még főzzük kb 10 percig, amíg összeér és készen is van!

Sokféleképpen lehet tálalni, de íme néhány tipp:

  1. Aki húsimádó, pirított bacont, szeletelt, sült tarját tehet rá.
  2. Zsemlekockákkal vagy croutonnal is kiváló.
  3. Leheletnyi tejföllel a kevésbé intenzív ízekért.
  4. Oliva olajjal megkent, enyhén rozmaringos (vagy sajtos), pirított baguette szeleteket is az asztalra tehetünk mellé.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-gomba-kremleves/