Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos-gombás sertésragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéshús
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • tárkony
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • kevés citromlé
  • 3 db burgonya
  • só
  • 1 db tojás

Galuska

  • 1 db tojás
  • finomliszt (amennyit felvesz )
Tárkonyos-gombás sertésragú leves

Elkészítése

A vöröshagymát megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott húst. Felengedjük kevés vízzel, fűszerezzük, és félkészre főzzük. Ezután beletesszük a felaprított zöldségeket, a gombát és a felkockázott burgonyát. Addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben tejfölből habarást készítünk, és folyamatos keverés közben a levesbe öntjük. Egy tojásból és kevés lisztből galuskát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük tárkonnyal és pár csepp citromlével.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-gombas-sertesragu-leves/