Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztom, majd hozzáadom a kockákra vágott sárga és fehér répát. Amikor a sárgarépától már szép színe kezd lenni, hozzáadom a kockákra vágott sertéscombot (vadhússal jobb lenne, de szegény ember vízzel főz), és fehéredésig párolom. Ekkor hozzáadom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom, majd megszórom tárkonnyal. Rádobok 2-3 babérlevelet, majd jól összekeverem. Felöntöm vízzel, és lassú tűzön addig főzöm, amíg minden meg nem puhul. A főzés vége előtt 5-10 perccel hozzáadom a 2 dl tejszínt. A tűzről levéve pár csepp citromlevet csepegtetek bele.
Köret:
A körethez a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Összegyúrjuk annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belőle, majd lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük. Közben egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd rádobjuk a kifőtt gombócokat és megpirítjuk.
Jó étvágyat!