Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Tárkonyos kacsabecsinált

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tárkonyos kacsabecsinált egy tartalmas, ízletes leves, amelyben a kacsahús gazdag aromája és a tárkony friss íze remekül kiegészítik egymást. A zöldségek és a krémes tej-tejszín alap selymes állagot adnak neki, a citrom pedig friss savassággal teszi teljessé az ételt. Ideális választás egy kiadós ebédhez vagy hétvégi családi asztalhoz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap elkészítése

A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kacsaaprólékot (nyak, szárny, szív, zúza), és kissé megkapatjuk. Felöntjük kb. 9 dl vízzel, enyhén sózzuk, tárkonnyal, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Ha van friss tárkony, azt a végén adjuk hozzá.

Zöldségek hozzáadása

A répát felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit felkockázzuk, majd a leveshez adjuk. Együtt főzzük további 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Krémesítés és befejezés

A levest felöntjük tejjel és főzőtejszínnel, majd további 10 percig forraljuk. Utánasózzuk, végül friss citromlével ízesítjük.

Tipp

A becsinált ízét még különlegesebbé tehetjük egy kevés friss petrezselyemmel a tálaláskor. Ha sűrűbb levest szeretnénk, egy kanál lisztet elkeverhetünk a tejben, mielőtt a leveshez adjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is