Alap elkészítése
A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kacsaaprólékot (nyak, szárny, szív, zúza), és kissé megkapatjuk. Felöntjük kb. 9 dl vízzel, enyhén sózzuk, tárkonnyal, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Ha van friss tárkony, azt a végén adjuk hozzá.
Zöldségek hozzáadása
A répát felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit felkockázzuk, majd a leveshez adjuk. Együtt főzzük további 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Krémesítés és befejezés
A levest felöntjük tejjel és főzőtejszínnel, majd további 10 percig forraljuk. Utánasózzuk, végül friss citromlével ízesítjük.
Tipp
A becsinált ízét még különlegesebbé tehetjük egy kevés friss petrezselyemmel a tálaláskor. Ha sűrűbb levest szeretnénk, egy kanál lisztet elkeverhetünk a tejben, mielőtt a leveshez adjuk.