Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos kacsabecsinált recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 65 dkg kacsaaprólék
  • kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • szemes bors
  • tárkony
  • babérlevél
  • 200 ml tej
  • 180 ml főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szem krumpli
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • citrom

Elkészítése

Alap elkészítése

A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kacsaaprólékot (nyak, szárny, szív, zúza), és kissé megkapatjuk. Felöntjük kb. 9 dl vízzel, enyhén sózzuk, tárkonnyal, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Ha van friss tárkony, azt a végén adjuk hozzá.

Zöldségek hozzáadása

A répát felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit felkockázzuk, majd a leveshez adjuk. Együtt főzzük további 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Krémesítés és befejezés

A levest felöntjük tejjel és főzőtejszínnel, majd további 10 percig forraljuk. Utánasózzuk, végül friss citromlével ízesítjük.

Tipp

A becsinált ízét még különlegesebbé tehetjük egy kevés friss petrezselyemmel a tálaláskor. Ha sűrűbb levest szeretnénk, egy kanál lisztet elkeverhetünk a tejben, mielőtt a leveshez adjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-kacsabecsinalt/