Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tárkonyos karalábéleves répával, borsóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 kisebb zsenge karalábé 2 dl zöldborsó 10 kicsi szál sárgarépa 1 csapott kk só 0,5 leveskocka 2,5 dl tejföl 1 púpos ek liszt 1 kk morzsolt tárkony Elkészítése: A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A borsót, répát, karalábét dupla mennyiségű vízben, mint a zöldségek feltesszük főni. Ízesítjük sóval, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kisebb zsenge karalábé
  • 2 dl zöldborsó
  • 10 kicsi szál sárgarépa
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 leveskocka
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 kk morzsolt tárkony


Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.

A borsót, répát, karalábét dupla mennyiségű vízben, mint a zöldségek feltesszük főni. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.

Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is